Yoga

Komen stress, vermoeidheid, slapeloosheid en moeilijk kunnen ontspannen jou bekend voor? Of voel je je gezond en wil je dit zo houden? Wil je op een aangename, leuke en niet competitieve manier bewegen en tegelijkertijd leren om jouw lichaam en geest te ontspannen?

Dan is Yoga iets voor jou.

Yoga is een 6000 jaar oude,  Indiase bewegingsleer die eenheid van lichaam, adem en geest als uitgangspunt heeft. Yoga is meer dan op een matje zitten en mediteren.

Door langzaam, ritmisch en diep te ademen (zelfs tijdens de bewegingen), verbetert niet alleen jouw longinhoud maar daalt ook jouw stressniveau.

De verscheidene lichaamsbewegingen en houdingen (asanas) verlengen elke spier en pees in het lichaam waardoor je soepeler wordt en dit kan helpen om kwetsuren te voorkomen . Bovendien hebben deze asanas een gunstig effect op jouw gewrichten .

Yoga versterkt ook de spieren in jouw lichaam, maar op een gebalanceerde manier (zonder verlies van flexibiliteit), zodat jouw kracht letterlijk toeneemt van top tot teen. Doordat yoga jouw spieren versterkt, kunnen klachten zoals rugpijn, kniepijn of pijn in de heupen verdwijnen. Ook helpt yoga om jouw bloeddruk te verlagen, kalmeert het jouw geest en brengt het zenuwstelsel in balans. Yoga heeft een helende invloed op jouw lichaam. Het helpt jou om te leren relativeren, zorgen lijken minder belangrijk en je krijgt er meer energie door.

Yoga is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht of conditie.

Miljoenen mensen overal ter wereld genieten van het weldoende effect van yoga. Waarom ook jou niet? Je hebt immers niets te verliezen en misschien leer je wel iets dat jouw je hele leven zal helpen.

Tijdens de lessen yoga wordt ook veel aandacht besteed aan ademhaling. Door op een correcte manier te leren ademhalen, word je rustiger en leer je met stressvolle situaties omgaan. Kortom, yoga heeft een positieve invloed op uw lichaam, geest en zelfvertrouwen.

Of je nu een beginner bent of een gevorderde yogi, voor ieder wat wils bij Sarat’s Paripoorna Yoga Huis in Aalst. Yoga is geschikt voor iedereen: jong en oud, sportief of minder sportief, man of vrouw. Iedereen kan voordeel halen uit yoga beoefenen. Yoga kan jou helpen te genezen van de moderne ziektes en grootste kwalen van vandaag: depressie en burn-out. Ook voor zwangere vrouwen is yoga goed. Het helpt jou voor te bereiden op de bevalling en heeft een positieve invloed op de baby. Mama en baby worden er rustig van.