Over Sarat

Zelf beoefen ik al sinds mijn kindertijd yoga en ervaar elke dag opnieuw de voordelen daarvan. Yoga is mij eigenlijk met de paplepel ingegeven en zit in mijn bloed. Net zoals yoga kom ik uit Indië en mijn familie heeft een lange traditie van yogabeoefenaars en yogaleraren. Mijn vader is 86 en beoefent nog steeds yoga.

Zelfs toen ik een vrij druk leven leidde, bleef yoga een plaats in mijn dagelijks leven behouden. Meditatie en ademhalingsoefeningen (pranayama) hebben altijd een grote rol in mijn leven gespeeld.

30 jaar geleden begon ik mijn opleiding als yogaleraar in mijn thuisland India en intussen geef ik al 7 jaar yogales in België en Aalst. Ik heb yogales gegeven in o.a sportcentrum De Schreef in Aalst, sportcentrum Baseline in Moorsel, Bics (privébedrijf) in Brussel. Regelmatig geef ik ook yoga tijdens sportdagen op school.

Maar al die tijd droomde ik van een eigen yogastudio waar enkel en alleen yoga beoefend wordt en geen andere sporten, een plek van rust en sereniteit. Die droom is nu werkelijkheid geworden met Sarat’s Paripoorna Yogahuis te Aalst.

In mijn eigen yogastudio in het centrum van Aalst geef ik een mix van verschillende soorten yoga waaronder Hatha yoga, Vinyasa yoga, Flow yoga en zjiever yoga (yoga met af ten toe een mopje, want het leven is al serieus genoeg).

Ik zeg altijd dat yoga geen competitie is, want dat heb je in het leven al genoeg. In yoga leer je jouw lichaam en geest te beheersen en kan je tot rust komen, bewust worden van de bewegingen en je ademhaling en daar voordeel uithalen in je dagelijkse leven.

Ons leven in deze Westerse wereld is druk en gericht op presteren op allerlei vlakken. We zitten elke dag uren aan ons bureau of achter een computer, zitten gestresseerd in de auto en staan vaak onder spanning. We hebben ook te weinig lichaamsbeweging en nemen te weinig rust, terwijl ons lichaam en onze geest daar wel nood aan hebben. Daar kan yoga jou bij helpen.

Namaste,

Sarat